Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 20.01.2018. 11:31 |

Kina: Američki razarač povrijedio naš teritorijalni suverenitet

FENA Internet

SHANGHAI, 20. januara (FENA) - Ministarstvo vanjskih poslova Kine je optužilo američki ratni broj da je povrijedio njihove teritorijalne vode te su poručili da će poduzeti "sve neophodne mjere“ da zaštite svoj suverenitet, navodi Reuters.

Američki razarač USS Hopper je 17. januara došao 12 nautičkih milja od otoka Huangyan u Južnom kineskom moru. No, otok se smatra spornom teritorijom na koju polažu pravo i Kina i Filipini. Kineska mornarica je naredila brodu da se povuče nakon što je utvrđen identitet plovila.

Saopćeno je da je američki brod predstavljao opasnost po Kinu i njihovo osoblje u blizini. SAD kritiziraju Kinu zbog izgradnje vještačkih otoka i vojnih postrojenja u regiji, koja narušavaju slobodu kretanja u međunarodnim vodama.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Njemačka uhapsila trojicu osumnjičenih za špijunažu s kineskom tajnom službom

Netanyahu: Borit ću se protiv bilo kakvih američkih sankcija vojnim bataljonima

Kina suočena s poplavama, vlada primorana da uvede mjere za zaštitu 127 miliona stanovnika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta