Servisne informacije     | 19.01.2018. 13:41 |

U BiH sutra pretežno oblačno, u jutarnjim satima sa snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne sa snijegom u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne i postupno povećanje sniježnog pokrivača. U zapadnim i sjeverozapnim djelovima, povremen i slab snijeg u jutarnjim satima, tokom prijepodneva postupan prestanak padavina u ovim djelovima, a poslije podne i u ostatku BiH.

Vjetar slab istočnog smjera. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom prijepodne. Tokom poslijepodneva, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 4 stupnja.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u jugozapadnim djelovima registrovana je i kiša. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u istoku.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Ivan-sedlo 3, Livno, Sokolac i Zvornik 6, Tuzla 7, Doboj, Mostar i Trebinje 8, Bugojno i Široki Brijeg 9, Bijeljina, Grude, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 10, Gradačac i Zenica 11, Bihać 12, Brčko, Neum i Stolac 13, Banja Luka 14 i Sanski Most 15 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta