Servisne informacije     | 19.01.2018. 11:00 |

U BiH oblačno do kraja dana kiša i susnježica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - U zapadanoj i jugozapadnoj Bosni i u Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom.

U ostalim područjima jutro i veći dio prijepodneva sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima kiša u cijeloj BiH. U Bosni postupan prelazak kiše u susnježici i snijeg.

Očekivana količina padavina, uglavnom, od 5 do 15, lokalno do 25 l/m2. Visina novog snježnog pokrivača od 1 do 5, lokalno do 15 cm. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. U večernjim satima vjetar sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na sjeveru i sjeverozapadu do 14 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini prijepodne je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u jugozapadnim djelovima registrovana je i kiša. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u istoku zemlje.

Temperature zraka u 10.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Doboj 1, Sokolac i Tuzla 2, Ivan-sedlo 3, Zenica 4, Bijeljina, Livno, Mostar, Široki Brijeg i Srebrenica 5, Bugojno i Trebinje 6, Gradačac i Jajce 7,Brčko, Grude i Sarajevo 8, Banja Luka, Bihać i Stolac 10, Neum i Sanski Most 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana