Bosna i Hercegovina     | 18.01.2018. 18:48 |

Tvrtka dm sponzorira 'Dan sporta' livanjskih učenika

FENA Mario Loncar

LIVNO, 18. siječnja (FENA) - Predstavnici tvrtke dm uručili su Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" Livno ček u vrijednosti od 3.812 maraka za organizaciju sportskih natjecanja u kojima će sudjelovati oko 950 učenika iz matične i devet područnih škola livanjske Općine.

- Prepoznali smo značaj ovog projekta jer bavljenje sportom, osim što ima višestruko korisne učinke na zdravlje djece školskog uzrasta, utječe pozitivno i na razvoj njihovog samopouzdanja te njeguje takmičarski duh kroz igru i zajedništvo - izjavila je uime dm-a Kanita Gačanović.

U okviru projekta "Dan sporta", čiji je cilj zaštita učenika od negativnog utjecaja društva, prevencija konzumacije droge, alkohola i cigareta, te razvijanje svijesti o pozitivnom učinku sporta i sportskih aktivnosti, od ožujka do svibnja 2018. godine livanjski osnovnoškolci sudjelovat će u nizu sportskih natjecanja.

U organizaciju će biti uključeno 50 učitelja predmetne i razredne nastave svih škola, a sportovi u kojima će se učenici natjecati su nogomet, odbojka, košarka, stolni tenis i graničari, te atletske discipline: utrka na 50, 100, 200 i 400 metara, skok u dalj s mjesta, skok u vis i bacanje kugle.

- Od deset osnovnih škola naše Općine samo dvije imaju sportske dvorane. Zaključili smo kako većina djece sa sela, zbog nedostatka kapaciteta, nemaju iste preduvjete za uspjeh u dvoranskim sportovima u odnosu na učenike koji tijekom cijele godine na raspolaganju imaju dvorane. Stoga smo, kako bi svi učenici mogli ravnopravno sudjelovati u natjecanjima, uveli i takmičenje u atletici i igri graničar - kazao je ravnatelj Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" Goran Čeko.

Današnjim uručenjem čeka Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" završena je dm-ova društveno odgovorna kampanja "Zajedno za zdrav život" u okviru koje je ta tvrtka sponzorirala deset projekata osnovnih škola u BiH kreiranih s ciljem unapređenja zdravlja i zdravih životnih navika njihovih učenika i nastavnika.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sve više škola zabranjuje korištenje mobitela, no hoće li doći do potpune zabrane u FBiH

U nekoliko škola na području KS dojave o postavljenim bombama

Još jedna škola u FBiH zabranila mobitele

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana