Najave     | 18.01.2018. 14:17 |

Sutra javna rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Centralna javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu Federacije Bosne i Hercegovine zakazana je za sutra u Sarajevu u sjedištu Općine Centar, najavljeno je iz Ureda Federalne vlade za odnose s javnošću.

Vlada je na 105. sjednici održanoj 1. juna 2017. godine utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu i uputila ga u parlamentarnu proceduru.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH je na 23. redovnoj sjednici 25. jula 2017. godine prihvatio Nacrt zakona i zadužio predlagača, Vladu FBiH, da o njemu provede javnu raspravu u trajanju od 60 dana.

I Dom naroda Parlamenta FBiH prihvatio je ovaj nacrt na 14. vanrednoj sjednici održanoj 9. novembra 2017. godine i zadužio predlagača da provede javnu raspravu u trajanju od 90 dana.

Federalna uprava civilne zaštite, kao obrađivač ovog nacrta, pripremila je Program javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, kojim je utvrđeno da javna rasprava traje u periodu od 16.11.2017. do 13.2.2018. godine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Donji dom španskog parlamenta usvojio sporni zakon o amnestiji za katalonsle separatiste

Javna rasprava o izmjeni i dopuni Regulacijskog plana 'Centralna zona rekonstrukcija' - faza III

Grčka usvojila zakon o stranim univerzitetima, spriječeni protesti studenata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo