Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 17.01.2018. 15:58 |

Zvizdić sa predsjednicom Hrvatske o unapređenju saradnje dviju zemalja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. januara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas na radnom ručku sa delegacijom Republike Hrvatske koju je predvodila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a razgovaralo se o bilateralnim odnosima i o unapređenju saradnje dviju zemalja.

Zvizdić je upoznao hrvatsku predsjednicu sa stepenom realizacije obaveza BiH dogovorenih kroz evropsku agendu i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu Republika Hrvatska lobirati da Bosna i Hercegovina što prije dobije kandidatski status u Evropskoj uniji.

Predsjednica Grabar-Kitarović  je rekla da je Republika Hrvatska prijatelj Bosne i Hercegovine i da istinski želi napredak BiH  u evropskim i NATO integracijama. Podijelila je i iskustva Hrvatske na tom putu i rekla da je Hrvatskoj važno članstvo BiH u Evropskoj uniji i da BiH može koristiti pozitivna iskustva koja ima RH.

Sagovornici su se saglasili da je dijalog susjeda koji dijele granicu od više od hiljadu kilometara najbolji put prema izgradnji dobrosusjedskih odnosa i da je u narednom periodu neophodno jačati saradnju u cilju stabilizacije odnosa dviju zemalja.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i ambasadorica BiH u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Konaković o regionalnom skupu bošnjačkih predstavnika: Jedinstvo Bošnjaka se počinje dešavati

Narod i Pravda o najavljenom radnom sastanku - Odbacimo sujete, okupljanje je važno

Hadžiabdić i Aggeler razgovarali o aktivnostima za pripremu Lokalnih izbora 2024. godine

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!