Kultura     | 16.01.2018. 14:03 |

Sarajevo Salsa Congress od 25. do 28. januara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Najveći plesni događaj u Bosni i Hercegovini, jubilarni, deseti po redu festival bit će održan od 25. do 28. januara u Sarajevu.

Festival koji se i ove godine održava pod sloganom #HAOS ponudit će svim zaljubljenicima ove vrste plesa radionice najpopularijih latino plesova kao što su: salsa, bachata, kizomba, reggeaton, timba i bachatango. 

I ove godine, “vrući” latino ritmovi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine okupit će 800 plesača iz regije i svijeta koji će sudjelovati na Sarajevo Salsa Congressu, u organizaciji plesnog kluba Aster.

Plesni festival Sarajevo Salsa Congress koji ima za cilj popularizirati ovu vrstu plesa, već deset godina u Sarajevo dovodi najbolje plesače iz svijeta kako bi pružio priliku svim zainteresiranim da uz vrlo pristupačne cijene nauče plesati uz vrhunske plesne instruktore iz cijeloga svijeta.

 - Sigurni smo da će ovaj deseti jubilarni festival također ostati u dugom sjećanju naših dragih prijatelja. Veliki broj plesača je s nama od samog početka zbog čega smo iznimno ponosni, ali nas i raduje činjenica da svake godine se broj zaljubljenika u ove vrste plesa povećava. Vjerujem da će i ovaj plesni festival koji se održava pod sloganom #HAOS oduševiti sve naše goste, jer smo pripremili mnoga iznenađenja, te već sada mogu reći da će ovaj deseti festival biti najbolji festival ikada u našoj organizaciji- kazao je PR festivala Josip Milanović.

Razne plesne discipline kao što su bachata, tango, kizomba, salsa, reggeaton, cha cha cha, son i timba samo su dio bogatog programa salsa festivala na kojem će se predstaviti i 10-ak latino DJ-a iz regije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'