Bosna i Hercegovina     | 16.01.2018. 10:22 |

Održana sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je na 42. sjednici, uz tri prihvaćena amandmana, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zrakoplovstvu BiH u drugom čitanju, čiji je predlagač poslanica Aleksandra Pandurević.

Komisija je podržala i principe Prijedloga zakona o dopunama Zakona o komunikacijama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH u 2017. godini.

Članovi Komisije upoznali su se s Informacijom Regulatorne agencije za komunikacije BiH o provedenom monitoringu informativnog programa „Dnevnik 2“ emitera Javnog radio – televizijskog sistema BiH: BHRT-a, RTRS-a i FTV-a, te proslijedili ovu Informaciju Kolegiju Predstavničkog doma na dalje postupanje.

Nakon rasprave o Informaciji s analizom u vezi s pitanjem prenosa javnih ovlaštenja, čiji je podnosilac Spoljnotrgovinska komora BiH, članovi Komisije usvojili su zaključak kojim su zadužili Ministarstvo komunikacija i transporta BiH da napravi sveobuhvatnu analizu prenosa javnih ovlaštenja s prijedlogom mjera i da je u roku od 30 dana dostavi Komisiji na razmatranje.

Članovi Komisije upoznali su se i sa Finansijskim planom Državne regulatorne komisije za električnu energiju za 2018. godinu.

K znanju je primljena Informacija o radnoj posjeti delegacija Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda i Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH Nezavisnom operateru sistema (NOS) BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije