Kultura     | 15.01.2018. 13:20 |

U Pozorištu mladih plesno veče učesnika prvog Sarajevo Winter Dance projekta

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Završni koncert prvog Sarajevo Winter Dance projekta, koji se u organizaciji udruženja za promociju savremenog plesa Tanzelarije održava od 10. januara, bit će upriličen sutra u Pozorištu mladih.

Učesnici u plesnoj edukaciji iz oblasti klasičnog baleta, savremenog plesa i Jazz theatare dance bili su kako najmlađi tako i odrasli koji su se uz pomoć plesnih pedagoga upoznavali sa ovim plesnim pravcima.

Sarajevo Winter Dance Project je koncipiran tako da svi polaznici mogu pohađati radionice iz tri plesna pravca: klasični balet, savremeni ples i jazz theater dance. Svaku radionicu vodi jedan od eminentnih plesnih pedagoga iz regiona - Claudia Sovre iz Slovenije, Ema Janković iz Hrvatske i Luka Živković iz Srbije.

Cilj ovakvih radionica je, kako je istakla na pres-konferenciji koordinatorica 'Tanzelarije' Nataša Hajdarević, jeste između ostalog i upoznavanje s plesnim pravcima koji i nisu toliko zastupljeni kod nas.

Kad je riječ o plesnim edukacijama, istaknuto je da su one većinom iz oblasti klasičnog baleta, dok savremeni ples i drugi neklasični plesni pravci nisu zastupljeni.

U radionicama je učestvovalo 25 polaznika raznih generacija.

Na završnom koncertu u Pozorištu mladih u Sarajevu, posljednjeg dan plesnih radionica 16. januara, učesnici će predstaviti navedene plesne tehnike i koreografiju koju su pripremali s predavačima u toku sedam dana.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sarajevo domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za solo plesačice u latinoameričkim plesovima

Kovačević: Ples je idealna aktivnost za sve uzraste

Najmanje 2.000 učesnika se očekuje na najvećem sportsko-plesnom događaju u BiH (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo