Ekonomija     | 15.01.2018. 11:24 |

Osam bh. kompanija na sajmu namještaja u Kelnu

FENA Dragan Vuković

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) organizirala je osmi put nastup bh. kompanija na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM COLOGNE, koji počinje danas u Kelnu (Njemačka) i traje do 21. januara.

- Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine na sajmu IMM COLOGNE 2018, svoje izvozne kolekcije namještaja predstavlja osam  bh. firmi, i to: Boksit a.d. Milići, EMA KONJUH International d.o.o. – Sarajevo/ Teslić, FEF Export Import d.o.o. – Sarajevo, H.M.M. d.o.o. – Gradačac, Lignacon d.o.o. – Teslić, MALAK JANJ d.o.o. – Donji Vakuf , Solidwood d.o.o. - Gradačac i WoodLaB d.o.o. Sarajevo - kazali su Feni iz VTKBiH. 

Nastup Bosne i Hercegovine na IMM COLOGNE 2018 financijski je podržala VTKBiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Tokom sedam godina izlaganja u Kelnu, VTKBiH je u okviru grupnog štanda podržala više od 50 nastupa firmi iz cijele BiH, a uzevši u obzir sudjelovanje pojedinih firmi na više sajmova, podržala je ukupno više od 30 različitih kompanija.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Avioni više neće prevoziti poštu unutar Njemačke

Nekoliko osoba poginulo u sudaru autobusa u blizini Leipziga

Baerbock: Humanitarne organizacije moraju biti u prilici da nesmetano dostavljaju pomoć u Gazu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo