Servisne informacije     | 13.01.2018. 08:07 |

Oprez zbog magle i odrona, a u zapadnim krajevima zemlje na jake udare vjetra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Na putnim pravcima: Olovo-Tuzla, Tuzla-Doboj, Bugojno-Novi Travnik i Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, vidljivost je jutros smanjena zbog magle.

Na mogućnost poledice upozorava se u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebna pažnja se skreće na puteve koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. U zapadnim krajevima zemlje upozorava se na povremene jake udare vjetra. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu.

Od 13.00 sati danas može se očekivati sporije saobraćanje na magistralnim putevima M-5 i M-14 koji prolaze gradskim područjem grada Bihaća, zbog održavanja defilea motornih vozila.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Aktivirana su klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Na tim dionicama izmjenjen je režim saobraćaja.

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na dionicama koje vode ka zimskim izletištima, kao i na graničnim prijelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!