Bosna i Hercegovina     | 12.01.2018. 16:40 |

Čavari uručeno najviše jubilarno priznanje Crvenog križa Federacije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. siječnja (FENA) - U povodu dvadeset godina rada i djelovanja Crvenog križa Federacije BiH, glavni tajnik te organizacije Namik Hodžić, u ime Crvenog Križa Federacije BiH, uručio je najviše jubilarno priznanje - plaketu predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, u znak zahvale za potporu radu ove humanitarne organizacije.

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika FBiH, Hodžić je predstavio rezultate dvadesetogodišnjeg djelovanja te istaknuo značaj djelovanja Crvenog križa Federacije BiH, posebice u akcijama darivanja krvi te humanitarnim akcijama spašavanja života ljudi i materijalnih dobara u slučaju prirodnih i elementarnih nepogoda.

Također, istaknuo je potrebu davanja veće potpore promicanju organiziranja akcija darivanja krvi koje pridonose spašavanju života i davanju nade oboljelim i životno ugroženim osobama.

Predsjednik Federacije BiH  zahvalio je na uručenom priznanju i potvrdio potporu i budućem radu Crvenog križa Federacije BiH, istaknuvši kako je ova organizacija od posebnog društvenog značaja za Federaciju BiH te jedan od nositelja aktivnosti u oblasti socijalne zaštite, zdravstvenog i humanitarnog odgoja i obrazovanja, odgovora na prirodne i druge nesreće, kao i traženja nestalih osoba.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Vlada Srbije ranjenoj nastavnici u 'Ribnikaru' dodijelila doživotna mjesečna primanja

Karić uručila 'Ključ Grada Sarajeva' generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana