Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 12.01.2018. 17:24 |

Ajnadžić podijelio paketiće mališanima romskog naselja na Gorici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić posjetio je romsko naselje na Gorici, u Ulici Dajanli Ibrahim-bega, povodom predstojeće romske Nove godine Vasilice, koja se slavi od 13. do 17. januara, te mališane ovog naselja obradovao novogodišnjim paketićima.

Uputio je iskrene čestitke sa željom za dobrim zdravljem i srećom te podsjetio da Općina Centar godinama, u okviru svojih mogućnosti, pomaže romsku zajednicu na području Centra.

- Realizacijom mnogobrojnih aktivnosti nastojimo poboljšati položaj romske nacionalne manjine. Želimo i dalje, zajedničkim nastojanjima, postizati nove uspjehe u uključivanju Roma u sve segmente društvenog života, ali i omogućiti potpunu ravnopravnost Roma, pružanje jednakih mogućnosti u pogledu obrazovanja, zapošljavanja, kao i ostvarenju kulturnih i manjinskih prava - istakao je Ajnadžić.

Među stanovnicima naselja na Gorici koji su dočekali predstavnike centralne sarajevske općine bio je i predsjednik Udruženja "Kali Sara - Romski informativni centar", Dervo Sejdić.

Sejdić je zahvalio načelniku Ajnadžiću i naglasio da je Općina Centar jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je iskazala podršku romskoj populaciji.

Izrazio je nadu da će ova saradnja i senzibilitet Općine Centar prema romskoj populaciji biti i dalje na ovako visokom nivou, saopćeno je iz Općine Centar. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ajnadžić: Pisana riječ je svjedočanstvo i opomena

Promocija knjiga o odbrani Sarajeva Nedžada Ajnadžića sutra u Visokom

Općina Centar izdvojila 20.000 KM za Sarajevo Film Festival

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta