Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 12.01.2018. 15:46 |

Gutić i Waldner razgovarali o stanju sigurnosti na području TK (VIDEO)

FENA

TUZLA, 12. januara (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Anton Waldner razgovarali su danas u Tuzli o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona, ali i o političkim i pitanjima iz oblasti privrede.

- Iskoristili smo priliku da komandanta EUFOR-a upoznamo ukratko o stanju sigurnosti na području našeg kantona - rekao je Gutić novinarima nakon sastanka u Vladi TK.

Prema pokazateljima koje je kantonalnoj vladi dostavilo resorno ministarstvo, ocijenjeno je da je trenutno stanje opće sigurnosti zadovoljavajuće, navodi Gutić, dodavši da je stanje sigurnosti relativna kategorija i vrlo lako je podložno promjenama.

- Iskoristili smo priliku i da upoznamo komandanta o određenim privrednim pokazateljima koji su zabilježeni na području TK u protekle tri godine - dodao je kantonalni premijer.

Bilo je riječi o političkim pitanjima i prilikama u BiH, a zaključeno je da je BiH žurno potrebna konekcija sa EU.

Gutić je podsjetio da je Vlada TK jedna od prvih vlada koja je odgovorila na upitnik Evropske komisije i sve svoje obaveze blagovremeno završila.

- Na taj način smo pokazali opredjeljenje ove vlade prema EU i NATO integracijama - poručio je.

Komandir EUFOR-a, čije je sjedište trenutno u Sarajevu, naveo je da obično razgovara sa sigurnosnim partnerima  i političarima na državnom nivou, ali ga posebno interesira šta se događa na lokalnom i kantonalnom nivou.

Izrazio je zadovoljstvo stanjem koje mu je predočeno u TK.

- Stekao sam dobar dojam, kako sve ovdje funkcionira - kazao je generalmajor Waldner.

Na području Tuzlanskog kantona zastupljen je jedan tim EUFOR-a za vezu i promatranje, kako bi sagledali "puls stanovništva". Waldner je dodao da mu je iz tog tima potvrđena ista slika stanja kakvu je čuo i danas od kantonalnog premijera.

Pogledajte http://www.fena/video/1344

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1bLJaL2XzgeFlgjxck7iI9DiRRmuV16No?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Kapitalni projekti u fokusu Vlade TK za 2024. godinu

Vlada TK podržava razvojno-investicijski projekt u Banovićima, novi pogon kompanije 'Alma Ras'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'