Sport     | 11.01.2018. 08:26 |

Košarkaši Bosne Royal i Zrinjskog danas igraju bh. derbi Druge ABA lige

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - U posljednjem meču 13. kola Druge ABA lige večeras će se u Sarajevu sastati predstavnici Bosne i Hercegovine - košarkaši Bosne Royal i Zrinjskog iz Mostara.

Nakon lošeg starta sezone i brojnih problema unutar kluba, Bosna je u prošlom kolu uspjela upisati važnu gostujuću pobjedu protiv ekipe Vršca, a prije dva dana u derbiju domaćeg prvenstva savladala je Široki.  

Novi trener Bosne Royal Miloš Pejić naglašava da se ekipe nemaju mnogo vremena spremiti po ovakvom rasporedu igranja utakmica. 

- Nemamo baš previše vremena da se bolje spremimo ni mi ni Zrinjski. Obje ekipe očekuje paklen raspored od četiri utakmice u sedam dana i samo nam je bitno da ostanemo zdravi i da budemo koncentrisani. Zrinjski je stabilna ekipa koja igra odlično, vezali su nekoliko pobjeda i imaju kvalitet. Očekujem od svojih igrača maksimalnu koncentraciju i želju - izjavio je Pejić.

Igrač Bosne Royal Cory Bradford naglašava da je Zrinjski kvalitetan protivnik protiv kojeg je Bosna u ovoj sezoni dva puta poražena. 

- Igrali smo dva puta ove sezone i oba puta je slavio Zrinjski. U boljoj smo formi nego na početku sezone i morat ćemo dati maksimum da dođemo do pobjede pred našim navijačima. Nadam se da će doći u što većem broju i dati nam dodatni motiv da savladamo favorizovani Zrinjski - izjavio je Bradford. 

Sarajlijama sigurno neće nedostajati motiva. Sigurno će dati svoj maksimum da ostvare drugu uzastopnu pobjedu i eventualnom serijom dobrih rezultata se pomjere s predzadnjeg mjesta prema sredini ligaške tabele. 

S druge strane, Zrinjski u ovoj sezoni igra odlično. Lider prvenstva BiH u Sarajevo će sigurno doputovati da pokušaju nastaviti seriju dobrih rezultata i nanesu novi poraz rivalu. 

Utakmica 13. kola Druge ABA lige između Bosne Royal i Zrinjskog bit će odigrana večeras od 18 sati u KSC Skenderija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo