Ekonomija     | 10.01.2018. 16:36 |

Beč jako važna destinacija za menadžment MAT-a (VIDEO)

FENA Aida Kovač

TUZLA, 10. januara (FENA) - Od 27. aprila Wiz air će s Međunarodnog aerodroma Tuzla uspostaviti let za Beč, a direktan let za austrijsku prijestonicu od izuzetnog je značaja za potencijalne putnike, jer sa bečkog aerodroma mogu koristiti letove za sve evropske i svjetske destinacije.

Od kraja aprila, ponedjeljkom, srijedom i petkom, bit će uspostavljena redovna-avio linija s Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović je kazao da je Beč jako važna destinacija za menadžment Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT).

- Evo 19 godina kako postoji Međunarodni aerodrom Tuzla intencija sve i jednog menadžmenta je bila da se uspostavi ta linija Tuzla-Beč. Izlaskom prema Beču svi naši potencijalni putnici, građani Tuzlanskog kantona, Federacije, a i šire će moći sa bečkog aerodroma hvatati konekcije za druge aerodrome kako u Evropi, tako i čitavom svijeta - naveo je on.

Osim toga, ova linija je značajna i s aspekta velikog broja iseljenika s ovog područja, ali i susjednih zemalja koji žive i rade u Austriji.

- Mi smo i u prošlosti pokušavali, trudili se da uspostavimo tu liniju. Nažalost, imali smo jako loše slotove, neke okolnosti nam nisu išle na ruku. Nadam se da ova linija sa avio-kompanijom Wiz air će zadovoljiti sve naše potrebe i imat ćemo svi benefite, kako MAT, tako i naš strateški partner Wiz air, a i naši potencijalni putnici – kazao je Karasalihović.

Na ovaj način Wiz air nastavlja širiti svoju mrežu linija iz BiH, nudeći u ovoj godini 15 linija do osam zemalja dostupnih sa dva bh. aerodroma.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1332

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1a2dFWO-tMlhzU6Lpsa8YvBVhGOuIp70a?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Beč u mikro dozama: Lipicaner kapsule osvajaju Ameriku i Veliku Britaniju

U Beču razvijena samočisteća boja za zidove koja čisti zrak

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana