Sport     | 09.01.2018. 20:14 |

Sablić: Imat ćemo žestok ritam rada u šest tjedana priprema

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 9. siječnja (FENA) - Današnjom prozivkom na Pecari i prvim treningom u klupskom kampu "Musa-Karačić" nogometaši Širokog Brijega započeli su pripreme za proljetni dio sezone. Treneru Goranu Sabliću i njegovim pomoćnicima na raspolaganje su se stavila 24 igrača, a klub je u potrazi novim napadačem, priopćeno je na internetskim stranicama tog kluba. 

"Momci su se dobro odmorili i osvježili tijekom jednomjesečne stanke. Željni su rada i napravit ćemo sve da se što bolje spremimo u pripremnom razdoblju i što kvalitetnije dočekamo proljetni dio prvenstva", naglasio je Sablić.

U momčadi je došlo do promjena u odnosu na jesenski dio prvenstva. Raskinuti su ugovori s Edijom Bašom i Lukom Grubišićem, a kao prinove u momčadi predstavljeni su vratar Krešimir Bandić, branič Marko Perković i vezni igrač Ivan Peko, ujedno i povratnik u  momčad.

"Došla su trojica novih igrača, očekujemo dolazak još minimalno tri igrača kako bi što bolje i kvalitetnije osnažili kadar i dobili na širini kadra. U završnici se jesenskog dijela prvenstva i brojčano i kvalitetom osjetio taj nedostatak", istaknuo je Sablić.

Dodao je kako je Široki u potrazi za novim napadačem te da ima neke kombinacije, no da nije lako pronaći igrača koji će pojačati klub.

Momčad će prvi dio priprema odraditi u klupskom kampu "Musa-Karačić", a od 28. siječnja sudjelovat će na 8. Istria Winter Cup-u u Novigradu i Rovinju, gdje će odigrati četiri utakmice. Dan prije polaska u Istru "Plavo-bijeli" će u svojoj prvoj provjeri u klupskom kampu odmjeriti snage s hrvatskim trećeligašem Croatijom iz Zmijavaca.

Iako je završnica jesenskog dijela prvenstva bila pomalo razočaravajuća, trener Sablić i njegovi pomoćnici uvijek nastoje općenito sagledati situaciju.

"Imali smo uspješnu polusezonu ako uzmemo u  obzir činjenicu da smo praktički imali nanovo sastavljenu momčad. U dosadašnjim utakmicama vidjele su se prednosti i nedostatci kadra s kojim raspolažemo pa ćemo dodatno raditi na uklanjanju uočenih nedostataka. Uvjeravam vas kako ćemo imati žestok ritam rada u šest tjedana priprema. Želimo kvalitetno dočekati početak proljetnog dijela prvenstva i upustiti se u borbu za sami vrh", poručio je Sablić.

"Gledajući bodovno stanje na tablici, Željezničar i Zrinjski su u blagoj prednosti, ali i Sarajevo ima jaku momčad. Ove tri momčadi i mi ćemo voditi glavnu riječ do samog kraja", zaključio je trener Širokog. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

SFK Libero Goražde počeo pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana