Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 09.01.2018. 16:12 |

Čengić: Nikolić neka se posveti pečenju rakije, BiH je nedjeljiva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - Komentirajući izjavu bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića koji je Republici Srpskoj (RS) od srca poželio samostalnost i nezavisnost, generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Irfan Čengić izjavio je da je Nikolić politički istrošena ličnost koja je mandat potrošila na gafove i pokazala neposjedovanje elementarnog znanja.

- Očito je da mu politika ne ide od ruke i takva persona, ismijana i u Srbiji odakle dolazi, nije vrijedna pažnje. Nikoliću bi pametnije bilo da se posveti pečenju rakije, jer samo to zna da radi u životu. BiH je nedjeljiva i međunarodno priznata suverena država. Nema nikakvog razlaza u BiH, niti mirnog, niti nasilnog - kazao je Čengić. 

Generalni sekretar SDPBiH smatra da je svaka priča o ukidanjima ili otcjepljenjima samo predizborni "ping-pong" Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika te ističe da nisu ugoroženi niti država, ni entiteti, niti narodi.

- Ovdje su ugroženi samo gladni, obespravljeni, izvarani i izigrani ljudi kojima se ovakvim personama pokušavaju dodatno zamazati oči, dok im izvlače novčanike iz džepova - zaključio je Čengić.

Dodao je da se troše milioni KM na besmislene proslave, a da stotine djece u RS-u nemaju novca za liječenje, dok hiljade mladih napušta taj entitet, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću i marketing SDPBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čengić: Evidentno je da se radi o sistemskom zastrašivanju, ali ne odustajemo od procesa

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Bačena bomba na kuću Irfana Čengića, on poručio da je to urađeno s ciljem da se zastraši

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta