Servisne informacije     | 09.01.2018. 14:54 |

U BiH sutra oblačno, krajem dana kiša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati oblačno vrijeme.

Prijepodne kiša se očekuje u Krajini, na zapadu Bosne i ponegdje u Hercegovini. Poslijepodne ili u večernjim satima padavina će biti u većini područja, osim u Krajini.

Očekivana količina padavina u toku 24 h: u Krajini, lokalno na zapadu Bosne i u Hercegovini od 20 do 40, ponegdje i do 50, a u ostatku zemlje od 2 do 10, ponegdje do 15 l/m2.

Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Prijepodne na jugozapadu Bosne i u Hercegovini povremeno jak jugo. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 7 do 13, na jugu od 11 do 15 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti oblačno vrijeme. Kiša je moguća u večernjim satima ili u noći sa srijede na četvrtak. Jutarnja temperatura oko 5, dnevna oko 10 stepeni.

U Hercegovini, na jugozapadu i istoku Bosne danas je pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 13.00 sati: Gradačac, Sanski Most 6 stepeni, Banja Luka, Bihać, Prijedor, Zenica 7, Sokolac 8, Bijeljina, Brčko 9, Ivan-sedlo 10, Doboj, Zvornik 11, Livno, Mostar 12, Sarajevo 13, Bugojno, Grude, Široki Brijeg 14, Srebrenica, Trebinje, Tuzla 15 i Stolac 17, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo