Regija     | 08.01.2018. 17:23 |

Za kolektivnu tužbu protiv Volkswagena spremno tisuće Slovenaca

FENA Agencije

LJUBLJANA, 8. siječnja (FENA/Hina) - Slovenska udruga za prava potrošača objavila je u ponedjeljak da je prikupila oko 6200 prijava vlasnika Volkswagenovih vozila koji su odlučili sudjelovati u kolektivnoj tužbi europskih potrošačkih organizacija protiv njemačkog proizvođača koji je u svoja vozila s dizel motorima ugrađivao  programsku opremu za lažiranje na testovima štetnih plinova.

"Do sada dobivene prijave idućih će tjedana provjeriti pravnici kako bi se utvrdilo da li je za sud potrebna dodatna dokumentacija i podaci", objavila je udruga za potrošačka prava, dodavši da se preko Europske potrošački organizacije BEUC i američke odvjetničkke kuće Hausfeld tužba vlasnika automobila protiv Volkswagena planira podići krajem ožujka ove godine.

Kampanja prikupljanja prijava vlasnika vozila koji su kupili Volkswagenova vozila sa softwareom za lažiranje vodila se i u Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Slovačkoj, Švicarskoj i u Litvi.

U Sloveniji bi, prema procjenama ZPS-a, moglo biti čak 45.000 vlasnika Volkswagenovih vozila koji su oštećeni zbog ugrađenog softwarea kojima je kompanija omogućila da se na pregledima pokazuju manje količine štetnih plinova od stvarnih.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Slovenija: Fajon pozdravila preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora s BiH

Slovenske kompanije među najznačajnijim investitorima u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo