Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 08.01.2018. 15:02 |

Predsjedništvo BiH pokrovitelj "Devetog Sarajevo Business Foruma 2018"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjedavajućim Draganom Čovićem, pokrovitelj je ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma (SBF) koji će 25. i 26. aprila biti održan u glavnom gradu BiH.

Organizator konferencije, koja se već devetu godinu održava u BiH, je Bosna Bank International (BBI), u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IDB). Konferencija će kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, pružajući im priliku da se informiraju o poslovnim prilikama i mogućnostima ulaganja u BiH, ali i o zemljama regiona.

Fokus ovogodišnjeg Foruma je zajednički pronalazak rješenja za iskorištavanje potencijala u oblasti energije, edukacije, IT industrije, poljoprivrede i turizma. Cilj SBF-a je uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona te otvaranje vrata bosanskohercegovačkim i regionalnim kompanijama za izlazak na inostrana tržišta.

Prošlogodišnjem SBF-u prisustvovalo je više od 1.700 osoba, uključujući i 330 akreditiranih novinara, a održano je više od 300 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika. Od 2010. godine konferencija je ugostila više od 8.000 učesnika iz više od 50 država, saopćili su organizatori. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'