Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 08.01.2018. 13:22 |

Dogovori o razvoju rukometa u Zenici

FENA

ZENICA, 8. januara (FENA) - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i predsjednik Rukometnog kuba Čelik Zenica Pane Škrbić razgovarali su o strategiji razvoja i daljim ciljevima ovog kluba sa bogatom 68. godišnjom tradicijom. Predsjednik Škrbić je upoznao gradonačelnika Kasumovića da je klub u potpunosti finansijski i organizaciono konsolidovan, i da sada Čelik ima jedan od najperspektivnijih mladih rukometnih timova u Bosni i Hercegovini.

-Uprava Čelika je utvrdila kratkoročnu i dugoročnu strategiju razvoja Kluba, u kojoj je prioritet ekspresno vraćanje tima u Premijer ligu BiH i u evropska takmičenja, kao i da RK Čelik postane baza i centar okupljanja za omladinske rukometne reprezentacije u države - istakao je Škrbić.

Gradonačelnik Kasumović je pozdravio napore i rezultate u ozdravljenju kluba, te podržao koncept rada i razvoja Rukometnog kluba Čelik, istakavši da će Gradska uprava Zenica u skladu sa svojim mogućnostima pomagati razvoj najznačajnijih sportova i potpuni povratak na puteve stare slave rukometa u gradu.

Na sastanku je istaknuo da će Gradska uprava utvrditi dva-tri kluba u gradu koji su od posebnog interesa za grad, koji bi trebali da se takmiče u elitnim BiH i evropskim takmičenjima.

Konkretniji dogovori oko razvoja RK Čelika biće održani ove sedmice i to nakon preciziranja statusa Nogometnog kluba Čelik, a poslije održavanja skupštine tog kluba.

Predsjednik rukomenog kluba zahvalio je gradonačelniku Kasumoviću na interesovanju za razvoj sporta i istakao da će ovaj klub ići na realizaciju svojih strateških ciljeva bez obzira na podršku bilo koga, ali da će uz podršku Gradske uprave to biti lakše i brže ostvarivo.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana