Bosna i Hercegovina     | 05.01.2018. 14:45 |

Čović: Praznik Božića poziva na ljubav, mir i zajedništvo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. januara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović čestitao je danas mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavnim vjernicima u BiH Božić.

- Koristim ovu priliku kao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime da uputim Vama, preosveštenim episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u BiH iskrene čestitke povodom nastupajućeg praznika Božića.

Praznik Božića, kao najradosniji hrišćanski praznik, poziva na ljubav, mir i zajedništvo. Briga za bližnjega, zajedništvo i sloga koji obilježavaju ovo sveto i radosno doba, neka nam budu putokaz i smjernica tokom cijele godine. Neka nam novorođeni Hrist bude svima snaga za nastavak zajedničkog djelovanja izgradnje naše domovine, na dobrobit svih stanovnika Bosne i Hercegovine.

Želim da u miru, zajedništvu i blagostanju provedete presvete praznične trenutke, blagoslovljeni u radosnom slavlju koje pruža porodično i prijateljsko okruženje. Neka Vam Hristovo rođenje donese sreću, ljubav i blagostanje, navodi se u čestitki Čovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nikšić: Uskrs je povod za okupljanje i ujedinjenje svih ljudi dobre volje

Nešić čestitao Uskrs

Uskrsna čestitka Federalne novinske agencije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom