Servisne informacije     | 05.01.2018. 13:51 |

Vremenska prognoza - Na zapadu i jugozapadu zemlje oblačno, u ostatku sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. januara (FENA) -  Na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili rosuljom. U ostatku BiH prijepodne umjereno oblačno, a tokom dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stupnjeva.

U Sarajevu će biti  umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura iznosit će oko 3, a najviša dnevna oko 10 stupnjeva.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti bilo je u zapadnim područjima.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Ivan-sedlo 4, Livno 8, Grude, Mostar, Široki Brijeg i Trebinje 9, Stolac 10, Sarajevo 11, Bugojno i Srebrenica 12, Zvornik 13, Doboj i Zenica 14, Bihać i Tuzla 15, Brčko 16, Banja Luka, Bijeljina i Gradačac 17, Sanski Most 18 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'