Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 05.01.2018. 11:37 |

Rusija pozdravila spremnost na dijalog između Sjeverne i Južne Koreje

FENA Internet

MOSKVA, 5. januara (FENA) - Moskva pozdravlja spremnost Sjeverne i Južne Koreje da nastave s dijalogom o pomirenju i nada se da će taj trend biti podržan konkretnim sporazumima, rekao je u petak za Sputnik izvor iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

- Mi pozdravljamo spremnost strana da nastave s dijalogom i nadamo se da će ovaj pozitivni trend rezultirati konkretnim sporazumima čiji je cilj miroljubivo rješenje problema između Juga i Sjevera - kazao je ovaj izvor.

Južnokorejski ministar ujedinjenja Cho Myoung-gyon predložio je održavanje pregovora na visokom nivou u selu Panmunjom u demilitarizovanoj zoni 9. januara, kako bi dvije države mogle pregovarati o načinima poboljšanja odnosa i sudjelovanju Sjeverne Koreje na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu u Južnoj Koreji.

Sjeverna Koreja je u petak prihvatila ponudu Južne Koreje.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U ruskom regionu Kurgan naređena evakuacija zbog poplava

Šojgu: Rusija pojačava proizvodnju tenkova

Ukrajina tvrdi da je oborila strateški ruski bombarder TU-22M3

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'