Ekonomija     | 04.01.2018. 13:06 |

Podrška Sindikatu Rudnika uglja 'Kreka'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. januara (FENA) - Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH podržava aktivnosti Sindikalne organizacije Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli koje su usmjerene za iznalaženje rješenja za problem s kojima se susreću radnici u tom sektoru.

- Svjesni teške situacije u kojoj se nalaze radnice i radnici u sektoru rudarstva i činjenice da se ne mogu liječiti iako obavljaju izuzetno težak i po zdravlje opasan posao, te činjenice da od 1. januara 2016. godine izmiruju sve zakonom propisane obaveze prema Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, kao i obaveze proistekle iz perioda od 2009. godine, Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH daje punu podršku svim aktivnostima SO Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli koje su usmjerene ka iznalaženju rješenja za problem s kojima se susreću članovi sindikata i radnici u tom sektoru - navodi se u saopćenju.

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH podržao je zaključke koji su danas usvojeni na vanrednoj sjednici Sindikalne organizacije Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli, prenosi Služba za informisanje Saveza samostalnih sindikata BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Njemački željeznički operater pogođen štrajkom pristao na 35-satnu radnu sedmicu

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana