Ekonomija     | 04.01.2018. 12:37 |

Bukvić izabran među 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. januara (FENA) - Direktor Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić izabran je među 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji prema izboru „Islamica 500“ za 2018. godinu.

Na listi „Islamica 500“ su vodeće ličnosti iz svijeta industrije, finansija, nauke, poslovanja, međunarodnih poslova, prava i medija. Istraživački tim „Islamica 500“ sastavljen od  eksperata iz različitih oblasti svake godine analizira i procjenjuje najinovativnija, kreativna i najznačajnija postignuća u oblasti islamske ekonomije i zaslužne pojedince nominuje na listu najuspješnijih svjetskih lidera. 

Na listi su se pored uobičajeno uspješnih biznismena iz zemalja Golfskog zaljeva, Malezije, Saudijske Arabije, ali i Velike Britanije, Amerike i Francuske, nalaze i Bosanci. Generalni direktor BBI banke Amer Bukvić drugi put je izabran na ovu prestižnu listu, prošle godine među 500, a ove godine među top 50 najuspješnijih pojedinaca u islamskoj ekonomiji, saopćeno je iz BBI.

Bukvić je obrazovanje sticao u Maleziji, Japanu i Engleskoj na IIUM, IUJ, LBS (London Business School) i na „University of Oxford“. Na čelu je BBI banke od 2006. godine, koja se posljednjih nekoliko godina svrstava u red najbrže rastućih banaka u BiH. Organizator je Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije sa svjetskom reputacijom.

Za doprinos unapređenju islamske ekonomije Bukvić je višestruko nagrađivan u BiH i svijetu.

Analitička kuća Cambridge IF Analytica iz Velike Britanije, Amera Bukvića u novembru 2017. godine  izabrala je za najboljeg transformacijskog lidera u oblasti islamskog bankarstva, a BBI banku za „Najuspješniju islamsku banku u Evropi“.

Između ostalih, direktor BBI banke, dobitnik je prestižne svjetske nagrade „The Jewels of Muslim World Award 2015“ za unapređenje islamskih finansija i ekonomije. Također, 2014. godine u Saudijskoj Arabiji u konkurenciji više od 600 poduzetnika i lidera iz 42 države svijeta proglašen je najboljim poduzetnikom i liderom u svijetu, navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo