Bosna i Hercegovina     | 04.01.2018. 12:35 |

Prijem za porodice poginulih boraca povodom Božića u Općini Centar Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. januara (FENA) - U Općini Centar Sarajevo danas je upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH pravoslavne vjere, povodom Božića. 

Članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana donacija Općine.

Čestitajući Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, Ajnadžić je naglasio da je taj praznik dobra prilika za okupljanje, čime se šalje poziv za sve dobronamjerne ljude da budu međusobno solidarni i da se mogu obratiti jedni drugima.

- U općini Centar kao u jednom multietničkom, multikonfesionalnom i multikulturalnom prostoru želimo da svi imamo osjećaj sigurnosti, uvažavanja i solidarnosti što je jako bitno danas kada nam je svima teško. Želimo se svi radovati svim vjerskim i državnim praznicima. Prije svega želim iskazati zadovoljstvo da sam danas sa porodicama onih koji su dali život za odbranu države Bosne i Hercegovine i ovoga grada. Želim da Bosna i Hercegovina bude primjer kako različiti ljudi mogu živjeti zajedno - kazao je Ajnadžić.

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić i njeni zamjenici Sulejman Haljevac i Mustafa Mulić, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar Ramiza Šejto, te Muamer Đendušić iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu Općinu Centar, saopćeno je iz te općine. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo