Bosna i Hercegovina     | 04.01.2018. 10:20 |

Suđenje Sanjinu Sefiću i drugima odgođeno, novo ročište 25. januara

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 4. januara (FENA) - Suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće, danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) odgođeno usljed nedolaska suoptuženog u ovom predmetu Amara Salihovića i njegovog branitelja, advokata Rusmira Karkina. Novo ročište zakazano je za 25. januara.  

Uz Sanjina Sefića, optuženog za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo - neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći, optužnicom u ovom predmetu obuhvaćeni su i Sanjinova sestra Sara Sefić, kao i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić koji te terete za pomaganje počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela.

Optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, 'golfom 6' krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Njegova sestra Sara, te Alić i Salihović, terete se da su istu noć pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga, kako se u optužnici navodi, prevezli do Graničnog prijelaza 'Uvac', nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili krivično djelo – pomoć počintelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Istovremeno, Nišić se tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Prvooptuženi Sefić je 12. oktobra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu i, nakon provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen pravosuđu BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odgođeno ovogodišnje izdanje međunarodnog sajma ekologije "EKOBIS"

Ispitivanjem svjedoka optužbe nastavljeno suđenje Ismetu Ibričiću zbog ubistva i pokušaja ubistva

Odgođen veliki hercegovački derbi

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana