Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 03.01.2018. 17:51 |

U ZDK novi projekti u oblasti šumarstva

FENA Saopćenje

ZENICA, 3. januara (FENA) - Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK  Himzo Smajić i direktor Javnog preduzeća „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ Jasmin Devedžić potpisali su ugovor za finansiranje četnaest projekta u oblasti šumarstva, u iznosu od 280.804 KM.

Sredstva za realizaciju ovih projekata bila su planirana u okviru Programa utroška namjenskih sredstava iz oblasti šumarstva za 2017. godinu.

Od ukupno 20 projekta  koje je JP „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ kandidovalo za finansiranje, stručna  komisija imenovana za pregled, analizu i odabir projekta je, na osnovu utvrđenih kriterija i raspoloživih sredstava, izvršila odabir 14 projekta koji se odnose na poslove rekonstrukcije šuma i šumskog zemljišta.

Tako će se u narednim mjesecima obaviti čišćenje i pošumljavanje opožarenih i devastiranih površina, provesti šumsko-uzgojni radovi i zaštitne mjere te druge aktivnosti koje doprinose unapređenju šuma i za krajnji cilj imaju poboljšanje općekorisnih funkcija šuma. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'