Bosna i Hercegovina     | 03.01.2018. 11:26 |

Zdravstveni radnici HNŽ-a održali jednosatni štrajk upozorenja

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 3. siječnja (FENA) - Zdravstveni radnici Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održali su u srijedu od 10 do 11 sati štrajk upozorenja kako bi upozorili Vladu HNŽ-a da otpočne pregovore oko potpisivanja kolektivnog ugovora.

 Predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ-a Kristina Bevanda izjavila je za Fenu kako su se članovi Sindikata odlučili na štrajk upozorenja nakon što je izostao bilo kakav odgovor u zakonski predviđenom roku, iako su predstavnici Sindikata predali svu potrebnu dokumentaciju za početak pregovora o novom kolektivnom ugovoru doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u.

 Od županijske Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama. Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

 Bevanda je kazala kako će tijekom dana Skupština Sindikata raspravljati o idućim koracima, odnosno hoće li se jednosatni štrajk upozorenja produljiti ili, ukoliko se pregovori do tada ne otvore, odlučiti o stupanju u generalni štrajk.

 Procjenjuje se kako na području HNŽ-a ima oko 750 doktora medicine.

 Inače, Odluka o stupanju u štrajk upozorenja zdravstvenih radnika s područja HNŽ-a donijeta je na sastanku predstavnika Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ-a, Nezavisnog strukovnog sindikata radnika uposlenih u zdravstvu i Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Ministarstvo zdravstva RH nakon 30 godina vraća psihologe u domove zdravlja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo