Izbori 2024     | 29.09.2024. 21:36 |

Veliki odziv mještana Starine predizbornom skupu Snage naroda: Šestog glasajte za djela! 

FENA Saopćenje, Foto/ SNAGA NARODA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Veliki odziv mještana Starine nova su potvrda prepoznatljivosti ideje Snage naroda na području cijele Zenice, budući da je u svim mjesnim zajednicama odziv predizbornim skupovima bio masovan.

Prisutnim mještanima je prezentiran “Program za bolju Zenicu”, ali i lista Snage naroda za Gradsko vijeće Zenice koju čine profesori, doktori, pravnici, magistri, zdravstveni radnici, uspješni sportisti, studenti, penzioneri, ali i aktuelni vijećnici koja će, zasigurno, biti snažno prepoznata od strane građana Zenice i koja će dobiti masovnu podršku na izborima 6. oktobra.

Najprije se prisutnima na skupu obratio Arnel Isak, aktuelni federalni zastupnik i nosilac liste Snaga naroda za Gradsko vijeće Zenice, kazavši kako je ponosan jer je kampanja stranke Snaga naroda protekla u priči o djelima ne u blaćenju drugih. 

-Naši vijećnici radit će u interesu svih građana. Voda, kanalizacija, ambulante, domovi, to je do sada moralo biti riješeno jer je sramotno da o tome govorimo i 21. vijeku. Odlučio sam se kandidovati za vijeće jer želimo nešto da promijenimo, ali i riješimo nagomilane probleme. Vidjeli ste kako sam radio kao ministar, da ne postoji projekat iz moje nadležnosti a da ga nismo realizirali. Također, dokazao sam se i kao federalni zastupnik jer sam se izborio za projekte i inicijative poput priključka u Nemili na Koridor, inicirao sredstva za zgradu nove Hitne pomoći, najmodernijih bazena u Crkvicama, ambulante u Perinom Hanu… Ukoliko podržite Snagu naroda na predstojećim izborima, borit ćemo se i insistirati na povećanju sredstava za podršku poljoprivredi, besplatan prevoz za školarce i penzionere, ali ćemo i natjerati budućeg gradonačelnika da radi! Ako ima ijedan kandidat za vijeće koji je uradio više od mene, spreman sam povući svoju kandidaturu. Zato, šestog oktobra glasajte za djela, one koji su uradili nešto u vašoj mjesnoj zajednici, a ne one koji su došli u ovih mjesec dana, nešto vam obećali i nećete ih više vidjeti do nove kampanje - poručio je Isak.

Senita Malkić Karamuja, kandidatkinja za vijeće, poručila je prisutnim mještanima Starine kako upravo bezvoljnost građana stvara nedodirljive političare.

-Kao dijete borca koji je proveo četiri godine u ratu, spremna sam se boriti za vas. Biti ćemo u vašoj službi, da slušamo vaše potrebe i kroz vijeće ih realizujemo. Nemojte da odustanemo i budemo nezainteresovani, ne smijemo to zbog onih koji su se goloruki borili za nas. Hajde da se potrudimo i radimo zajedno, zbog naše i budućnosti sve djece. Dajte nam priliku, pozivam vas da nas upoznate, ukažete nam povjerenje i da 6. oktobra budemo vaš oslonac, te da zajedno radimo - kazala je ona. 

Larisa Jovanović, kandidatkinja za Gradsko vijeće Zenice, poručila je brojnim prisutnim mještanima Starine kako Zenica zaslužuje bolju budućnost. 

-Iako smo četvrti grad u državi po veličini, nažalost, 18. smo po razvijenosti i zaposlenju, dok mnogo manje sredine žive bolje od nas Dokle ćemo dozvoliti da nas lažu? Kada ćemo da zaštitimo djecu, osobe s invaliditetom, kad ćemo da im pružimo bolje sutra? Šesti oktobar treba biti dan kad ćemo svi hrabro stati i podržati Snagu naroda, odnosno povjerovati nekome ko vas nije slagao. Mi smo kandidati koji, uglavnom, nismo bili u politici, imamo posao i nismo došli da se uhljebimo nego da radimo i stavimo se vama na raspolaganje! Stranka Snaga naroda jedina iza sebe ima djela i nikada vas nije izdala, zato očekujemo vašu podršku! - kazala je Jovanović. 

Posebne ovacije izazvao je državnički govor lidera Snage naroda Rame Isaka, koji je podsjetio da po novom izbornom zakonu građani mogu glasati za tri kandidata. 


-I Starinu su, nažalost, zadesile prirodne katastrofe - poplava i klizište. Niko tada ne htjede doći, osim Rame Isaka sa dva vozila. Svi su se pitali otkud mi hrabrost da dođem, i rizikujem život? Rahmetli Husejin Smajlović me tada kada sam krenuo u Topčić Polja pitao zašto rizikujem život, ali sam mu kazao da brinem o onima koji su u Starni i došao sam. Nažalost, nije bilo više političara koji su tada došli. Zato se pitam kada ćete početi raditi u interesu svoje djece? Jedni dobivaju glasove pričajući o rahmetlijama, drugi jer pričaju protiv njih. Je li više dosta toga? Kada ćemo pričati o djelima? Dok smo bili vlast u Kabtonu, uradili smo sve u našoj nadležnosti, povećali plaće, renovirale su se škole… Zato, pozivam vas da 6. oktobra podržite Snagu naroda. Mene nema kao kandidata na ovim izborima, ali ako podržavate mene kao čovjeka onda ćete glasati za Snagu naroda. To je moje ime i prezime na glasačkom listiću ove izbore - kazao je Isak.

Stranka Snaga naroda održati će sutra, ponedjeljak - 30. septembar, regionalni skup za Babinski sliv u Arnautima, sa početkom u 20 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Snaga Naroda Centar Sarajevo - Podrška kandidatu Demokratske stranke Hajrudinu Muliću

Informacije i uvjeti

Promo

Telemach fondacija i ETF Sarajevo: Prijavite se na GOOD HACKathon i osvojite vrijedne nagrade

Kompaniji Mtel uručeno priznanje za najveću ostvarenu dobit u BiH

U m:tel ponudi iPhone 16