Servisne informacije     | 31.01.2023. 07:35 |

Saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama magistralnih puteva Glamoč-Mrkonjić Grad (Mlinište),  Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i na širem području Kladnja i Kalesije.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na zasjenjenim dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na dionici Kupres-Šuica jak vjetar mjestimično nanosi snijeg na kolovoz.

U južnim krajevima saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz povoljne vremenske uvjete.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf i Mostar-Stolac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

BIHAMK - U nekim planinskim predjelima ima raskvašenog snijega na cesti

BIHAMK - Kolovoz suh i mjestimično vlažan, brojne dionice sa učestalim odronima

BIHAMK - Kolovozi jutros suhi i mjestimično vlažni, učestali odroni zemlje ili kamenja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo