Bosna i Hercegovina     | 25.01.2023. 15:44 |

Ambasada SAD: Novi saziv Vijeća ministara ima priliku promijeniti putanju BiH

FENA Internet, Foto/ Harun Muminović

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini pozdravila je danas izglasani novi saziv Vijeća ministara BiH. 

Danas je na sjednici Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izglasao novo Vijeće ministara, čime su potvrđeni svi predloženi ministri i zamjenici ministara.

- Čestitamo na formiranju novog Vijeća ministara! Bosna i Hercegovina treba stabilnu i funkcionalnu vlast usmjerenu na rješavanje izazova s kojima se suočavaju ljudi ove zemlje. A ni jedno ni drugo nije postojalo u posljednje četiri godine - navodi se u izjavi Ambasade SAD-a na zvaničnom Twitter profilu. 

Ambasada SAD nadalje naglašava da ovaj saziv Vijeća ministara ima priliku promijeniti putanju BiH tako što će napraviti kompromise i postići konsenzus neophodan za izgradnju bolje budućnosti za sve građane BiH.

- Sjedinjene Američke Države spremne su podržati novo Vijeće ministara sve dok se budu borili da institucije rade svoj posao, vrate osnovnu funkcionalnost, povećavaju odgovornost u vladi i usvajaju reforme potrebne za euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine - navodi se u izjavi Ambasade SAD u BiH. 

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Glasanje državljana Republike Hrvatske u BiH 16. i 17. travnja

Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banja Luci

Vrijednost izvoza organskih proizvoda iz BiH premašila osam miliona eura

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo