Servisne informacije     | 24.01.2023. 07:18 |

Mokar kolovoz, povećana opasnost od odrona

FENA Saopćenje

SARAJEVO; 24. januara (FENA) - Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres, Žitomislići-Mostar, Čapljina-Studenci, Mostar-Polog i Sarajevo-Foča.

U jutarnjim satima vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajaju se putevi: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka-Glamoč-Mlinište, Kaonik-Kiseljak-Kobiljača, te pojedine dionice uz rijeke Savu i Bosnu, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na putu Jablanica-Posušje zbog zaleđenog kolovoza i snijega na kolovozu na pojedinim dionicama i dalje se saobraća otežano. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

United Grupa nastavila snažan rast u 2023.

M:tel: Nova Galaxy S23 serija nastavlja tradiciju najboljih telefona

Predstavljanje Zbornika radova s naučne konferencije o umjetnoj inteligenciji