Bosna i Hercegovina     | 21.01.2023. 13:47 |

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Cvijanović čestitala kinesku novu godinu predsjedniku Xi Jinpingu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, povodom nastupajuće Kineske nove godine, uputila je čestitku predsjedniku Narodne Republike Xi Jinpingu uz najbolje želje za daljnji prosperitet Narodne Republike Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda.

- Čvrstog sam ubjeđenja da ćete u nastupajućoj godini mudro i odvažno nastaviti da ostvarujete strateški značajne ciljeve i da nižete nove uspjehe na svim poljima. Uvjerena sam da će i ova godina  biti obilježena Vašim snažnim ekonomskim i tehnološkim rastom, kao i dosljednom borbom za očuvanje univerzalnih tekovina civilizacije, mira i bezbjednosti u svijetu - navodi se u čestitki.

Cvijanović je izrazila nadu da će i ova godina, kao i prethodne, biti propraćena dodatnim razvojem prijateljstva i međusobne saradnje.

- Vama, našem iskrenom prijatelju, koji ste na čelu državnog i partijskog rukovodstva Narodne Republike Kine dugujemo veliku zahvalnost za stalan napredak naših uzajamnih prijateljskih veza u svim oblastima, a posebno političkog dijaloga i plodonosne ekonomske saradnje - istakla je Cvijanović.

Uz iskrene čestitke povodom obilježavanja Kineske nove godine, kao i želje da istu uvijek obilježava u miru i prosperitetu, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je izraze najdubljeg uvažavanja predsjednik Xi Jinpingu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta