Najave     | 11.01.2023. 17:01 |

Sutra otvaranje Street Food Marketa u Wils Winter Parku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Posljednje pripreme na lokaciji u Vilsonovom šetalištu privode se kraju, kako bi sve bilo spremno za dvanaestodnevni festival hrane, pića, dobre muzike i cjelodnevnog druženja za Sarajlije svih uzrasta. 

Festival se održava u okviru Wils Winter Parka, a u saradnji sa JP ONSA i Općinom Novo Sarajevo. Street Food Market je popularni gastro fenomen koji je posljednih godina osvojio brojne svjetske i regionalne gradove, a konačno je na red stiglo i Sarajevo.

U Vilsonovom šetalištu, koje je osmišljeno kao buduće kulturno središte Sarajeva, Wils Winter Park  i Street Food Market biće mjesto dobre zabave za cijelu porodicu.

Ekipa Sarajevo Street Food Marketa okupit će 12 izlagača hrane, koji donose svoje kuharske vještine i kreativne festivalske menije. Za ugodnu atmosferu tokom 11 dana festivala osmišljen je i zabavni program za djecu, a  večernji januarski sati rezervisani su za koncerte nekih od najatraktivnijih bendova i izvođača iz BiH i regije.

Otvaranje Street Food Marketa najavljeno je za četvrtak, 12. januar od 18.00 sati, koncertom sarajevske grupe „Skroz“.

Već narednog dana, u petak 13. januara, za sve ljubitelje dobre r'n'r svirke biće održan koncert jednog od najboljih bh. bendova, „Zabranjeno pušenje“ koje će na svoj karakterističan način zagrijati atmosferu hladnih januarskih noći na otvorenom.

I u narednim danima najavljuje se bogat i zanimljiv sadržaj festivala koji, osim dobre hrane podrazumijeva i raznovrstan muzički program, predstave i aktivnosti za najmlađe posjetioce. Sarajlije će u narednim danima uživati uz muziku Tijane Dapčević, Matinee i 2OOD, Alain, COEM, EEla;  Ede Majke, Nešada Selmana sa bendom, DJ Yngod, Mostar Sevdah Reunion, zaplesati na Disko Night na otvorenom ili uz RnB zvukove, a biće održana i Stand Up Comedy sa popularnim Nešom Bridžisom. Ulaz na sve programe je slobodan.

Street Food Market se realizije u saradnji sa JP ONSA, Općinom Novo Sarajevo, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Završen Street Food Market - Nezaboravnih dvanaest dana dobre muzike i ukusne hrane

Koncertom grupe 'Skroz' u 'Wils Winter Parku" otvoren 'Street Food Market'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo