Regija     | 10.01.2023. 11:07 |

Dvije Ukrajinke i Armenac preprodali lažnu zlatnu polugu "vrijednu" 5430 eura

FENA Agencije, Foto/ Hina

ZAGREB, 10. siječnja (FENA) - Zagrebačka policija kazneno je, zbog prijevare i krivotvorenja znakova za obilježavanje roba, mjera i utega, prijavila dvije državljanke Ukrajine i jednoga iz Armenije koji su preprodali lažnu zlatnu polugu te za gotovo 5430 eura oštetili tvrtku za otkup zlata.

 

Policija je u utorak objavila da su dvije Ukrajine u dobi od 43 i 24 godine te 29-godišnji armenski državljanin na neutvrđen način pribavili krivotvorenu polugu žute boje i težine 99 grama.

Bila je zapakirana u plastičnom omotu na kojem se nalazio natpis kao na poluzi, a koja je prema svim vidljivim obilježjima bila autentična originalnoj poluzi jednog od proizvođača.

Trojac je početkom siječnja došao u poslovnicu za otkup zlata u središtu Zagreba, gdje je 43-godišnja ukrajinska državljanka uvjerila zaposlenicu kako se radi o originalnoj zlatnoj poluzi od 100 grama, nakon čega im je ona isplatila 5427.15 eura, prenosi Hina.

Naknadno obavljenim analizama autentičnosti otkupljene poluge, putem profesionalnih uređaja za određivanje kemijskog sastava materijala, utvrđeno je kako se radi o sirovini koja se koristi za krivotvorenje zlatnih poluga.

U policiji ističu kako nastavljaju kriminalističko istraživanje te da su osumnjičenici predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'