Servisne informacije     | 03.01.2023. 16:30 |

Stanje na cestama u 16.20 sati - Saobraćajna nezgoda u Semizovcu, potpuna obustava saobraćaja

FENA Saopćenje, Foto/ Hazim Aljović

SARAJEVO, 3. januara (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u Semizovcu na magistralnom putu M-18, saobraćaj je potpuno obustavljen.

U toku je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 petlja Vlakovo-naplatno mjesto Sarajevo Zapad, zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen. Kako se doznaje, više osoba je povrijeđeno. Za vrijeme obustave saobraćaj je od Vlakova ka Tarčinu preusmjeren na magistralni put.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Dubica, Gradina i Bosanska Gradiška. Na graničnim prijelazima: Bosanska Rača, Šepak, Karakaj i Vardište kolone vozila su na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u centralnoj i istočnoj Bosni. Vozi se po suhom ili vlažnom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. U poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo pojačan priliv vozila, posebno na ulazima većih gradskih centara. Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Zbog novogodišnjih praznika večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Još traje uviđaj saobraćajne nezgode na putu Turbe - Komar

BIHAMK - Jutros kolovozi mokri ili vlažni, slabija frekvencija vozila

BIHAMK - Pojačana frekvencija vozila, posebno u gradskim zonama

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana