Kultura     | 26.12.2022. 10:00 |

Sutra 249. izvedba predstave 'Presuda: Tiha likvidacija'

FENA Saopćenje, Foto/ MTM

MOSTAR, 26. decembra (FENA) - Mostarski teatar mladih (MTM) na Memorijalnoj sceni 2532 publici će predstaviti 249. reprizu predstave "Presuda: Tiha likvidacija", koja će biti izvedena u utorak, 27. decembra, u 19,30 sati.

Predstava, koja je autorski projekt Seada Đulića, igrana je širom BiH, te Hrvatske i Srbije. Izvedena je na više uglednih festivala na kojima je i nagrađivana.

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu, navode iz MTM-a.

Pozorišni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je zapisao kako "sam na pozornici Sead Đulić prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela".

"Sve su to fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život. I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti, nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć”, navodi Bičanić.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Mostarski lutkari besplatnom predstavom za najmlađe obilježavaju Svjetski dan lutkarstva

Na programu Lutkarskog kazališta Mostar ovoga vikenda predstava 'Tvrdoglavko'

Premijerom predstave MTM obilježava 49. rođendan

Promo

Podrška Telemach fondacije međunarodnom matematičkom kampu Maths Beyond Limits – Balkans

Klas svoj 'Penzioner' hljeb vratio na cijenu od 1 KM

Večer s Alfa Therm u Code Hub-u Mostar krajem mjeseca