Servisne informacije     | 26.12.2022. 07:06 |

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

FENA Saopćenje, Foto/ arhiva

SARAJEVO, 26. decembra (FENA) - Magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se putni pravci: Tarčin-Sarajevo, Doboj-Tuzla-Zvornik, Sarajevo-Kiseljak-Kaonik, Olovo-Tuzla i Maglaj-Teslić, kao i putevi na području Sarajeva, Gradačca, Odžaka i Travnika.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a na moguću poledicu upozorava se u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Pažnja se skreće i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog vjerskog praznika katoličkog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Iz BiHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije