Bosna i Hercegovina     | 22.12.2022. 08:47 |

Održan godišnji seminar za imame Vojnog muftijstva

FENA Saopćenje, Foto/ Saopćenje

SARAJEVO, 22. decembra (FENA) - U organizaciji Ureda Vojnog muftije 20. i 21. decembra 2022. godine u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu održana je godišnja analiza rada vojnih imama u komandama i jedinicama OS BiH i seminar za imame Vojnog muftijstva.

U prisustvu vojnog muftije Hadis ef. Pašalića i Glavnog imama OS BiH Nesib ef. Hadžića, vojni imami Oružanih snaga BiH su predstavili svoje izjveštaje o radu tokom 2022. u komandama i jedinicama OS BiH, osvrnuli se na postignute rezultate rada i predočili izazove i poteškoće sa kojima su se susretali tokom ovog izvještajnog perioda.

Vojni muftija i Glavni imam OS BiH su pohvalili rad vojnih imama, istakli sadržajnost i kvalitet njihovih godišnjih izvještaja.

Oni su izuzetno uspješnim ocijenili rad svih vojnih imama što se, kako su istakli, posebno ogledalo u radu s muslimanima u sistemu odbrane BiH, kvalitetnoj organizaciji vjerskog života u komandama i jedinicama OS BiH, kao i učešću vojnih imama u brojnim vjerskim, kulturnim i tradicijskim manifestacijama čiji su organizatori bili Vojno muftijstvo, Islamska zajednica u BiH, Udruženje ILMIJE BiH, kao i druge državne, boračke i institucije kulture u Bosni i Hercegovini.

Odgovorni u strukturi Vojnog muftijstva su još jednom iskazali punu podršku radu vojnih imama u komandama i jedinicama OS BiH, saslušali izazove i poteškoće sa kojima se imami susreću, te obećali pomoć u prevazilaženju i rješavanju svih poteškoća u budućem radu.

Kao izuzetno važnom aktivnošću ocijenjeni su načini i metode rada Ureda Vojnog muftije i Ureda Glavnog imama OS BiH u smislu kvartalnog, polugodišnjeg i godišnjeg organiziranja ovakve vrste sastanaka, koji uvijek rezultiraju novim idejama i novim kreativnim prijedlozima za bolju i kvalitetniju brigu o muslimanima u sistemu odbrane i sadržajnijim planovima rada.

U okviru programa Godišnje analize održana je i redovna Skupština Okružnog odbora Udruženja ILMIJE Vojnog muftijstva na kojoj je razmatran i usvojen Izvještaj o radu OO UI, predstavljen i usvojen Plan rada za 2023., te usvojene izmjene Pravilnika o radu i članstvu u OO UI Vojnog muftijstva, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Članovi delegacije PSBiH u PSNATO na seminaru Specijalne grupe za Mediteran i Bliski istok PSNATO-a

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Gračanici održan seminar o HACCP sistemu sigurnosti hrane

Promo

Završene 14. Sportske igre mladih BiH: Najbolji putuju u Split na regionalno natjecanje

Naručite među prvima u m:tel-u: Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6

M:tel: Dva m:tel prepaid broja po cijeni jednog