Ekonomija     | 21.12.2022. 12:44 |

m:tel dobio certifikat za najbolju mobilnu mrežu u BiH

FENA Saopćenje, Foto/ m:tel

BANJALUKA, 21.prosinca (FENA) - U Banjaluci je kompaniji m:tel uručen službeni certifikat za najbolju mobilnu mrežu u BiH po mjerenjima kompanije “Systemics PAB” iz Poljske.

Jedna od najprestižnijih svjetskih firmi koja utvrđuje kvalitet mobilnih mreža, analizom svih operatora u BiH, utvrdila je da m:tel ima službeno najbolju mrežu, priopćeno je iz m:tela.

Primajući certifikat, generalna direktorica kompanije m:tel Jelena Trivan naglasila je da je veoma ponosna u ime kompanije m:tel i cijele Republike Srpske.

- Ovo je prvo zvanično mjerenje kvaliteta mreže koje je provedeno u Bosni i Hercegovini. Svaki operater je sklon da kaže da je najbolji u svom poslu, ali jedino m:tel u BiH ima zvanični certifikat da je u svim oblastima najbolji operater. Ne samo u prijenosu glasa, podataka ili u pokrivanju teritorije, nego u svim kategorijama smo zvanično najbolja mreža u BiH - istaknula je Trivan.

Tijekom istraživanja, provedenog mjerenjem kvalitete usluga podataka, pregledanja weba, gledanja video-klipova i govornih poziva, m:tel je postigao najbolje rezultate s ukupnom ocjenom od 796,7 bodova na skali do maksimalno 1.000 bodova, pojasnio je direktor tehnike kompanije „Systemics PAB“ Jan Kondej.

Naglasio je kako je najveća razlika u ocjenama između operatera nastala pri procjeni kvalitete usluga govornog poziva i da je m:tel jedini operater koji koristi širokopojasni prijenos glasa, što značajno utječe na čitljivost i prepoznavanje govornika.

Titulu najbolje mobilne mreže m:tel je zaslužio predanim radom, dugoročnim i kvalitetnim planiranjem i izgradnjom, konstantnim i ravnomjernim ulaganjima na cijeloj teritoriji BiH, kao i sprovođenjem kontinuiranog procesa optimizacije mreže.

Ova sveobuhvatna i nezavisna mjerenja i analize rade se upravo sa svrhom da operateri dobiju precizne informacije o tome kako kvalitet mreže doživljavaju krajnji korisnici, a kako bi se planirana ulaganja usmjerila ondje gdje je to najpotrebnije, navode iz m:tela.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Siguran NET - vaš štit protiv virusa

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije