Bosna i Hercegovina     | 21.12.2022. 10:18 |

Božićni prijem Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga TŽ

FENA Saopćenje, Foto/ Koordinacija udruga

TUZLA, 21. prosinca (FENA) - U organizaciji Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije u utorak, 20. prosinca, u Hrvatskom kulturnom centru „Sveti Franjo“ u Tuzli, upriličen je tradicionalni božićni prijem.

Božić kao najradosniji kršćanski blagdan okupio je sinoć nekoliko stotina ljudi iz javnog, političkog, kulturnog i vjerskog života Grada Tuzle, Tuzlanske županije i Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Koordinacije udruga.

Kako se navodi, 2022. godina bila je veoma značajna za Koordinaciju hrvatskih i katoličkih udruga. Udruge branitelja proslavile su 30 godina od formiranje 115. brigade Zrinski HVO, koja ima svoju značajnu povijesnu ulogu u obrani domovine BiH.

„Svakako je važno istaći i proslavu 120 obljetnice od osnutka HKD Napredak. Teško je danas i zamisliti kulturu hrvatskog naroda i općenito bez ovog temeljnog društva hrvatskog naroda. Cijenim važnim istaći i rad naših političkih predstavnika koji su sastavni dio Koordinacije i koji kroz svoj angažman uvelike potpomažu da se zacrtani ciljevi i aktivnosti ostvare”, kazao je gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli fra Željko Nikolić.

Dodao je kako snaga zajedništva i dijaloga može nadvladati bilo koji izazov.

„Članice Koordinacije oplemenjuju prostor u kojem živimo i mogu slobodno reći da su sve članice Koordinacije jedna velika obitelj koja svakako treba i vjerujem da hoće biti još snažnija i djelotvornija u narednom razdoblju“, poručio je gvardijan fra Željko Nikolić.

Božićni prijem bio je prilika za međusobni susret, razgovor sa svim ljudima dobre volje. Božić i jeste vrijeme da se međusobno podijeli radost novog života koji nosi sa sobom jednu nadu u ljepšu, bolju i pravedniju budućnost. Prilika je to i da se pošalju poruke mira i zajedništva koji su više nego ikada potrebni, dodaje se u priopćenju Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Večeras počinje 21. TKT Fest - Festival otvara predstava Zijaha Sokolovića

Učenici obezbijedili pomoć za 18 tuzlanskih porodica i narodnoj kuhinji "Imaret"

Zavičajne udruge Hrvata BiH u Hrvatskoj pozivaju na veću sigurnost Hrvata u BiH

Promo

Hemofarm u Banjoj Luci predstavio 'Stada Expo' multimedijalnu platformu

m:tel na druženju sa studentima Fakulteta elektrotehnike u Tuzli

S digitalnim nomadima iz Hrvatske zakoračite u svijet web developmenta