Sport     | 05.12.2022. 18:48 |

U Neumu održan drugi po redu 'Lignjolov kup'

FENA Saopćenje, Foto/ Općina Neum

NEUM, 5. prosinca (FENA) - U Neumu je proteklog vikenda održan drugi po redu "Lignjolov kup" u dvije kategorije: lov s obale i lov s barke.

 

Naime, u petak su se u Neumu okupili svi sudionici koji sudjeluju na Kupu, a dan je bio rezerviran za "Family squid game", koji je uz obiteljski lov na lignje sadržavao i brojna iznenađenja za najmlađe sudionike, objavili su iz Općine Neum.

Program prvog dana Kupa upotpunio je znanstvenik i istraživač Andrej Gajić, koji je održao poučno i zanimljivo predavanje za najmlađe, ali i one starije, o svemu što more skriva, a nakon Andrejevog predavanja pripadnici GSS-a Ljubuški su mališane na interaktivan način upoznali sa svojim djelovanjem i aktivnostima.

U subotu je uslijedio Lignjolov kup u dvije kategorije, lov s obale i lov s barke. Uz najveće ulove, pratila se i pojedinačna težina svake lignje, pa su tako dodijeljene nagrade i za najmanju i najveću lignju u obje kategorije.

Najveću lignju s obale ulovio je Julijan Mrvalj, dok je najveću s barke ulovila domaća ekipa "Tate mate", a lignja je imala 801 gram.

Najmanju lignju s obale ulovila je Franka Dević, a najmanju s barke ekipa "Brzi i žestoki". Lignju od samo 26 grama ulovio je Antonio Krešić.

Prva tri mjesta u kategoriji lov s obale osvojili su Julijan Mrvalj, Mario Turić i Marko Demo, dok su prva tri mjesta u lovu s barke pripala ekipama Muzgavci, Murganto i Čagljevi.

Domaća ekipa “Muzgavci” u čijem su sastavu Dražen Matić, Vedran Jogunica i kapetan Ante Džono ukupno su ulovili 2 kg i 620 grama liganja, a pobjednički pehar uručila im je predsjednica Općinskog vijeća Daniela Matić.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Murganto koji su ukupno ulovili 2 kg 530 grama, a treći, Čagljevi su imali ulov od 1 kg i 260 grama.

Općina Neum i ove godine bila je pokrovitelj “Lignjolov kupa” u Neumu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Maslać i Jurković: Neum ima potencijal za unaprjeđenje i razvoj turizma

Ministar Dizdar poručio: Neum treba biti primjer suživota

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!