Ekonomija     | 05.12.2022. 12:44 |

Emrić na radionici Energetske zajednice posvećene posljedicama i rješenjima energetske krize

FENA Saopćenje, Foto/ PSBIH

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Jasmin Emrić učestvuje na radionici Energetske zajednice za poslanike zelenih klubova u parlamentima država zapadnog Balkana, koja je danas, uz podršku Evropske unije i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ), počela u Sekretarijatu Energetske zajednice u Beču.

 

Kako su organizatori najavili, članovi zelenih klubova u parlamentima zemalja zapadnog Balkana u Beču razgovaraju o posljedicama i mogućim rješenjima energetske krize izazvane ratom u Ukrajini.

Fokus radionice bit će i izazovi s kojima se države članice Energetske zajednice suočavaju u izradi Razvojne energetske i klimatske strategije. Učesnici radionice razmijenit će iskustva i dobre prakse u vezi s učešćem državnih parlamenata u izradi energetskih i klimatskih strategija u zemljama zapadnog Balkana.

Sutra će u Beču biti održan i Parlamentarni plenum Energetske zajednice, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta