Bosna i Hercegovina     | Sun, 04.12.2022. 15:20 |

U Širokom Brijegu održana humanitarna izložba fotografija 'U iščekivanu svjetla'

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 4. prosinca (FENA) - Na humanitarnoj izložbi fotografija "U iščekivanju svjetla" koja je održana u prostorijama Narodne knjižnice u Širokom Brijegu u subotu večer prikupljeno je 5 468 maraka za igradnju solarnih panela u Beninu, u Africi.

Uz taktove afričke glazbe i emotivna svjedočanstva misionarki iz Posušja i Širokog Brijega, posjetitelji su mogli uživati u fotografijama koje su Anđela Vranjković, Margareta Mandurić, Karla Petric, Katarina Ćavar i Josipa Galić snimile na svojim dosadašnjim misijskim boravcima u Africi, navodi se u priopćenju organizatora.

Izložba je bila humanitarnog karaktera, a cjelokupan prihod od prodaje izloženih fotografija namijenjen je izgradnji solarnih panela u Beninu, državi u zapadnoj Africi u kojoj u misiji djeluju Marijine sestre čudotvorne medaljice.

Na početku programa nazočnima se obratio Ivan Kraljević, član Predsjedništva Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg, a nakon njega svoja iskustva s misijskog boravka posjetiteljima su podijelili Anđela Vranjković (Posušje), Josipa Galić (Široki Brijeg), Karla Petric (Posušje) i Katarina Ćavar (Široki Brijeg).

"Kao i svugdje u svijetu, sestre se u dalekom Beninu suočavaju s krizom. Ona najveća je da nema u vrlo ugodnom ra struje. Ako nema struje, nema života. Njemačka tvrtka specijalizirana za solarne panele dala je svoju ponudu. Iznos je 25.160 eura. Odlučili smo im pomoći u prikupljanju tog iznosa koji za njih život znači", otkrile su misionarke iz Posušja i Širokog Brijega.

Nazočni Širokobriježani, Posušani i posjetitelji iz drugih dijelova Hercegovine pokazali su veliko srce. Kupnjom fotografija i dobrovoljnim prilogom prikupljeno je 5 468 KM za igradnju solarnih panela u Beninu.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Humanitarna izložba fotografija 'U iščekivanju svjetla' za solarne panele u Beninu

U Širokom otvorena humanitarna izložba Kristine Ćavar

Humanitarna izložba 'Art za Ukrajinu - Da humanost pobijedi'

Promo