Servisne informacije     | Sun, 04.12.2022. 08:46 |

BIHAMK - Učestali odroni zemlje ili kamenja na kolovoz

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Kolovoz je ovoga jutra mjestimično mokar ili vlažan, a pažnja se skreće na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle, a izdvajamo doline rijeka Save, Bosne i Drine, kao i putne pravce: Tuzla-Orašje, Bihać-Bosanski Petrovac, Bihać-Velika Kladuša i Kaonik-Vitez-Novi Travnik.

Apeluje se na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu

BIHAMK - U višim planinskim predjelima mjestimično zaleđen kolovoz

Zabrana kretanja za teretna vozila i dalje na dionici Risovac-Blidinje-Posušje

Promo