Bosna i Hercegovina     | 03.12.2022. 12:50 |

Predstavljena knjiga Jure Šimića “Duvanjska djeca – zagrebački starci”

FENA Mario Loncar, Foto: Mario Lončar

TOMISLAVGRAD, 3. prosinca (FENA) - U organizaciji Matice hrvatska Tomislavgrad u petak je u dvorani Skupštine HBŽ-a predstavljena knjiga “Duvanjska djeca – zagrebački starci”, autora Jure Šimića, rodom iz Šujice, sa zagrebačkom adresom stanovanja.

Prvi dio knjige tematski se dotiče manje poznatih Duvnjaka koji su rođeni u duvanjskome kraju, a odrasli su u Zagrebu. Šimić u svojoj knjizi piše priče i pjesme o Duvnjacima koji dolaze u Zagreb studirati, raditi, živjeti i stariti.

- „Duvanjska djeca – zagrebački starci” vodim slikom, pjesmom i pričom kroz živote duvanjske djece i kroz lijepi duvanjski kraj pa sve do zagrebačkih staračkih dana. Slike sam birao očima, gledajući ih prenosio u knjigu. Pjesme sam pisao dušom i srcem o svom rodnom Galečiću, svojoj mami, sv. Anti Šuičkom, duvanjskom kraju i hrvatskoj domovini - kazao je autor Jure Šimić.

U drugom djelu knjige Šimić govori o svojoj ulozi u Domovinskom ratu i suđenju koje se protiv njega vodi. Naime, Šimić je u vrijeme Domovinskog rata bio predsjednik kriznog stožera u Bjelovaru te je protiv njega podignuta optužnica za ratne zločine.

Prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Rijeci Šimić je oslobođen optužbi. Na tu presudu Državno odvjetništvo uložilo je žalbu i već se četiri godine čeka pravomoćna presuda Vrhovnog suda RH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Objavljena knjiga Zorana Tomića 'Političke kampanje'

Mostarska promocija „Feminističke čitanke“

Predstavljena knjiga 'Bosansko Kraljevstvo i Srpska Despotovina'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo