Najave     | 02.12.2022. 16:22 |

Iduće sedmice izricanje presude za zločin kod Brčkog

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - U Državnom sudu je naredne sedmice zakazano izricanje presude Hazimu Fazloviću kojeg optužnica tereti za zločin protiv ratnih zarobljenika na području Brčkog 1993. godine.

Fazlović se tereti da je u svojstvu komandanta Trećeg bataljona 108. brigade Armije Bosne i Hercegovine (ABiH) nije kaznio podređene nakon ubistva i mučenja 11 zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) 8. marta 1993. u selu Boderište, a izricanje presude je zakazano za utorak, 6. decembra.

Istog dana je planirano ročište na kojem će Državno tužilašvo iznijeti žalbu na prvostepenu presudu kojom je Agan Ramić oslobođen optužbe za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Konjica.

Presudom od 17. maja ove godine, Ramić je oslobođen da je maltretirao tada maloljetnu osobu u konjičkom selu Brđani u ljeto 1992. godine.

Naredne sedmice se nastavljaju suđenja za zločine počinjene na području Rogatice, Goražda, Višegrada, Bužima, Doboja, Bratunca, Foče, Ključa, Prijedora, Lukavca, Sapne i Viteza, javlja BIRN. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Ognjen Orašanin i drugi

Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Jelena Majstorović i drugi

U ponedjeljak izricanje prvostepene presude u predmetu Elvis Salčinović i drugi

Promo

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Phone 13, iPhone 14 i 14 Plus po sniženim cijenama u m:tel ponudi

U jeku otpuštanja na globalnom nivou domaća IT kompanija zapošljava više od 30 ljudi